Quote van collega PTSS

Afgelopen weekend ben ik mee geweest tijdens het klusweekend.
Aangezien ik tot de doelgroep hoor, vroeg Ed mij iets te schrijven over hoe ik het ervaren heb.

"Sinds 1 juni ben ik met medisch ontslag gestuurd. In de ontslagbrief stond dat ik medisch ontslag kreeg i.v.m. ongeschiktheid"

Nou komt zo’n brief niet als verrassing maar was dat toch wel heel onaangenaam en confronterend om te lezen. Vooral als je dan al je inzet en acties herinnert. Daarnaast is het niet meer zijn van diender nu definitief. Wat overblijft is het blauwe hart. Dat voelt nogal klote en eenzaam.

In het weekend voelde ik mij weer 1 met mijn collega’s. Dat voelde top. Ook als je hoort hoe belangeloos niet-politiemensen het project ondersteunen op een niet-kinderachtige manier. Ook de warme reacties op de Facebookpagina van het project doet mij veel.

"Door de restverschijnselen van mijn PTSS is het een constant zoeken naar een juist evenwicht van prikkels en je eraan onttrekken."

Als tijdens het klussen alles mij teveel werd richtte ik mij tot de omgeving. De omgeving was uiteraard totaal anders dan het drukke Nederland. De reis alleen, uiteraard wel vermoeiend door de constante beelden, maakte al het verschil. Uiteraard heeft iedereen zijn eigen methode of moet die nog vinden om daar mee om te gaan. Terug naar de omgeving. Het dorpje straalt geen rust uit maar ís rust. Een rondje door het dorp was voor mij verrassend herstellend. Het dorpje ligt in het begin van de Vogezen. Dat maakt het een pracht van een omgeving met een weelderige natuur. Iedereen weet dat de natuur helend is. Ik vind de omgeving daar bijzonder en voel die natuur ook echt.

"Het huisje zelf vraagt nogal wat energie en aandacht maar er zit verschrikkelijk veel potentie in om er iets moois van te maken."

Dat is de moeite waard. Het huis is oud maar bouwkundig in prima staat. Ook is het authentiek en typisch Frans. Ook dat maakt dat je even totaal even uit je eigen, voor ptss’ers veilige en op den duur daarom beklemmende omgeving bent. Ik blijf mij aansluiten bij het project omdat het juist en positief is en ik blij ben dat ik iets voor mijn collega’s kan doen. Ik heb met Ed gesproken over de steen die in het water gegooid is en daardoor cirkels maakt. De golven laten elders een boel dingen bewegen. Ik zie in dit project een heel grote steen die in het water gegooid wordt.